TUOTANTO

Rengasrunko saapuu pinnoitukseen Närpiöön ja kulkee läpi seuraavien työvaiheiden ennen kuin se toimitetaan asiakkalle uuden elämän saaneena.

1. Rungon tarkistus

Shearografia-laite tarkastaa renkaan alipaineessa ja kykenee löytämään rengasrungon näkymättömät erottumat.

Reikähaku nesteellä, kun rengas on paineistettuna.

Rengasrungon silmämääräinen tarkastus. Rengasrungon kirjataan järjestelmään ja se saa oman jäljitysnumeronsa, mikä mahdollistaa asiakkaalle tiedon rungon vaiheista pinnoitusprosessissa.

2. Karhennus

Runko karhennetaan täydelliseen pyöreään muotoon tietokoneohjatulla karhennuskoneella ja olkapääalueet viimeistellään päälle tulevaa kulutuspintaa varte

3. Kolonavaus

Kaikki pisto-/viiltokohdat avataan ja kaikki ruoste poistetaan, samalla myös suoritetaan vahvikkeiden asennus tarpeen mukaan. Kaikki avatut vauriot suljetaan täyttämällä ne täyttökumilla.

4. Kulutuspinta

Uusi kulutuspinta kiinnitetään rungon päälle tietokoneohjatulla kasauskoneella, mikä varmistaa suoruuden sekä tasaisen venytyksen pinnan jokaisessa kohdassa.

5. Vulkanointi

Rengas asennetaan enveloppiin ja viedään autoklaaviin, jossa pinta vulkanoidaan kiinni rengasrunkoon paineen, lämmön ja ajan yhteisvaikutuksena.

6. Lopputarkastus

Viimeisenä vaiheena rengas lopputarkastetaan vulkanoinnin jälkeen ja maalataan ennen sen toimittamista asiakkaalle. Lopputulos on laadultaan ja ulkonäöltään uuden renkaan veroinen, ja suorituskyvyltään usein jopa parempi.